Kurser

Rusland – de store muligheder og de store penges land. Det er også et land med en spændende historie og et meget rigt sprog. Disse kurser tilbyder generel orientering om russiske forhold og klæder dig til mødet med Rusland og russerne i mange forskellige situationer: privat, kulturelt, professionelt. Uanset om du møder russerne i Rusland eller her.

Kursus  i Russisk kultur

Enhver person som befinder sig i en fremmed kultur, kan have en følelse af ubehag, usikkerhed, og måske også irritation, som kan være vækket af forskellene i de forskellige kulturer, misforståelser af det der foregår rundt omkring, uvidenhed om normer, spilleregler og hvad der er tilladt eller forbudt i den ene eller den anden situation. Jeg vil hjælpe jer til at undgå misforståelser, mindske det kulturelle chok og lære den russiske mentalitet at kende.
Vi vil bl.a. diskutere følgende spørgsmål:
· Hvad er den russiske kulturs særtræk?
· Hvordan orienterer og gebærder man sig i den russiske kultur?
· Korrekt opførsel i selskab med russerne (sociale begivenheder, privat)
· Hvordan fejrer man jul, nyt år, påske i Rusland
· Hvad skal man altid huske!
· Hvad gør man, når de kommer på besøg hos dig

Dato for kurset : d.09.01.17 kl.19.30-20.30. Tilmelding på telnummer 27265933.

Kursus i Forretningskultur i Rusland

Rusland er et stort marked, som vokser i betydning dag for dag. Russisk forretningskultur og mentalitet er meget anderledes end den danske, og det kan let føre til misforståelser. Men er du godt forberedt på mødet med den russiske kultur, kan mange ærgrelser undgås. Kurset er meget kort og intensivt, men du bliver klædt på til at forstå den russiske forretningskultur, lærer at styre uden om faldgruberne, og få succes med din forretning i Rusland.

Dato for kurset: d.16.01.17 kl.19.30-20.30. Tilmelding på telnummer : 27265933.

Kursus i Russisk historie

En meget kort gennemgang af de vigtigste begivenheder i de seneste ca. 500 år ( hovedvægten på tiden siden ca.1880), som har medvirket til at forme den russiske mentalitet og folkesjæl. Viden om russisk historie kan være en fordel ved mødet med russere, som gerne taler om Ruslands store gerninger/sejre/nederlag, og som respekterer ikke-russere, som kan tale om disse og udviser interesse.
– Hvordan opfatter russerne de store historiske begivenheder?
– Russisk identitet og nationalfølelse i historisk belysning

Dato for kurset: d.28.09.15 kl.19.30-20.30. Tilmelding på telnummer: 27265933.

Kursus i Kend din russer – forstå din kæreste og hjælp hende/ham til at falde godt til i Danmark

Bliv befriet af fordomme og få en god forståelse af din partner.
Russisk sjæl – hvordan skal vi forstå det.
Russisk familie
Køns roller og seksualitet
Religion

Datoen for kurset: d.27.02.17 kl.19.30-20.30. Tilmelding på telnummer : 27265933.

Kursus i Russisk litteratur

Kurset beskæftiger sig hovedsageligt med store, kendte russiske forfattere som Pushkin, Dostoevskij og Tolstoj. Russisk litteratur er svært stof, og det er derfor en god idé at få en professionel underviser til at hjælpe dig med at forstå de vanskelige tekster. Men russisk litteratur indeholder også rigdom, som gør os alle sammen rigere, som dette kursus kan hjælpe dig med at få del i.

Datoen for kurset: d.6.03.17 kl.19.30-20.30. Tilmelding på telnummer: 27265933.